* Zarfların üzerinin yazımı çok özen ister ve asla tükenmez kalemle ya da benzerleri ile ve özensiz bir yazıyla yazılmamalıdır. Bunun için yazısı güzel bir dosttan yardım almak ya da bir kaligraf tutmak en doğrusudur.
* Davetiyeleri ve zarfları kaligrafi ile yazdırmak daha özenli, şık ve zarif olmasını sağlayacaktır. Hat sanatı ile yazımı bazı davetiye firmaları üstlenmektedir.
* Nikahı ve düğünü ayrı ayrı yapacak ve bazı kişileri sadece nikaha davet edecekseniz bu kişilerin davetiyesinde düğün yeri ve saati belirtilmemeli.
* Düğün yemekli olacaksa konuk sayısına göre masa düzeni yapılacağından, teyid alabilmek için davetiyelerin altına “Lütfen Cevap Veriniz” (LCV) ibaresini yazmayı unutmayın. Yemekli düğün davetlerinde davetiyeye en geç 2-3 hafta öncesinde cevap verilmesi gerekir. Aksi takdirde davetli sayısını tam olarak bilmek ve masa sayısını ayarlamak mümkün olmaz.
* Davetiyenizde davet edilen kişiye yönelik bir hitap bulunmalı, evlenecek kişilerin isimleri, düğün yeri ve saati, düğünün tarzı ( yemekli, yemeksiz, kokteyl) ve düğün sahiplerinin isimleri belirtilmelidir.
* Gerekiyorsa LCV alacak kişinin isim ve telefonu, gönderilecek çiçekle ilgili ayrıntılar ("Çiçek gönderilmemesi rica olunur" ya da " Çiçek göndermek isteyenlerin... Vakfı’na bağışta bulunmalarını rica edilir" gibi ) veya giyim konusunda "Tercihan smokin ve tuvalet " gibi notlar davetiye metninden daha küçük punto ile en alta yazılmalıdır.
* Düğün mekanının kolayca bulunabilmesi için ( şehir dışından da gelecek konukları hesaba katarak) ayrı bir sayfada salona ulaşım krokisi eklenmesi de davetliler açısından kolaylık sağlayacaktır.
|